Cynamonowe ciasteczka

Łatwe i szybkie w wykonaniu ciasteczka z cynamonem na leniwą niedzielę. Prawie jesienny nastrój dopadł również i mnie. Ten weekend spędzam w piżamowym stroju, z szykownymi grubymi skarpetami, nie wychodzę spod kołdry, chyba że rzucę okiem na piekarnik jak tam ciasteczka rosną i nabierają koloru. Z okruszkami i rozsypanym cynamonem po kuchni witam jesień.   
 

Składniki

2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka cynamonu
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1/3 szklanki oleju
1/2 szklanki maślanki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

 
Sposób przygotowania
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, cynamonem, następnie dodać jajko, maślankę i olej. Wszystko zagnieść do uzyskania gładkiej kuli. Ciasto rozwałkować, podsypać mąką i wyciąć dowolne kształty (ja postawiłam na standardowe koła). Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec do momentu zarumienienia się. Smacznego!

8 komentarzy do wpisu „Cynamonowe ciasteczka”

  1. cynamon, imbir i goździki to moje ulubione przyprawy, z tych korzennych rzecz jasna :) ciasteczka pewnie są pyszne i pachnące! mam nadzieję, że z czasem znajdę tu więcej jesiennych przepisów, przydadzą się na tę szarą aurę :)

    • w tym momencie stałaś się moją inspiracją :))) Na przekór szarości i ciemności – cynamon, imbir i goździki, aha i dyni nie może zabraknąć :D

Możliwość komentowania jest wyłączona.