Gotowi na śniadanie? Po jajkach i babkach, na których widok już mnie zatyka, stawiam na coś lekkiego. Wiosenny serek z dodatkiem otartej skórki z cytryny, idealnie rozpoczął mój dzień. Dorzuciłam do niego rzodkiewkę i paprykę by urozmaicić trochę smak. Jeszcze tylko kawa i zaczynamy – Dzień Dobry! :)
Składniki
250 g twarogu półtłustego
4 łyżki śmietany
4 duże rzodkiewki
szczypiorek
papryka
otarta skórka z 1/2 cytryny
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
W miseczce rozgnieść twaróg widelcem, dodać śmietanę i wymieszać. Umyte warzywa pokroić w drobną kostkę. Dodać je razem ze startą skórką z cytryny do serka. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem.
Lekko i pysznie!
Taki serek to samo zdrowie :)
Robię taki serek, ale bez cytryny, muszę koniecznie spróbować Twojej wersji :)
Spróbuj i dać znać jak smakowało :)
Bardzo lubię takie twarożki :) Dzień dobry!!
uwielbiam takie swieze dodatki do chleba :)
Zawsze to jakaś miła odmiana po żółtym serze i szynce :)
smaku jestem ciekawa, bo nigdy nie dodawałam ani skórki ani soku z cytryny do takich past.
Serki wiosenne rządzą :-)
mmm… chyba, a nawet na pewno taki zrobię:) MNIAM!
Lubię takie serki!
Super ten serek! Uwielbiam taki wiosenny :)
zjedzenie takiego serka to dla mnie pierwsza oznaka wiosny, zimą nie raczę się takimi smakołykami, bo warzywa nie mają smaku. ale kiedy na straganach pojawiają się piękne rzodkiewki, czy pomidory, aż oczy się cieszą! :)